Het laatste nieuws

5.28.2021

Crowdfunding Radius

Steun RADIUS: het nieuwe centrum voor kunst en ecologie in Delft

RADIUS is een centrum voor hedendaagse kunst en ecologie. Het centrum opent per januari 2022 in het pomphuis en waterbassin behorend aan de Delftse watertoren, een historisch rijksmonument en architectonisch herkenningspunt. Met vijfhonderd vierkante meter ondergrondse tentoonstellingsruimte is ons programma toegewijd aan het snijvlak van kunst en wetenschap, met de nadruk op klimaat, ecologie en de leefomgeving.

Bekijk hier de campagne op VOORDEKUNST!

1.1.2021

Opening Watertoren

De Watertoren zal binnenkort officieel opengaan. Houdt de website in de gaten voor een exacte datum. Wil je vast informatie over het mogelijk informeren van een evenement? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

1.2.2021

Radius Center for Contemporary Art and Ecology

RADIUS is een centrum voor hedendaagse kunst dat per 29 januari 2022 zal openen in het centrum van Delft. Het kunstcentrum is gevestigd in het voormalig pomphuis en waterbassin bijbehorend aan de Delftse watertoren. Met vijfhonderd vierkante meter aan ondergrondse tentoonstellingsruimte richt het programma van RADIUS zich op sociaal-maatschappelijke vraagstukken door middel van kunst, artistiek experiment en onderzoek, toegespitst op het snijvlak van wetenschap, ecologie en (leef)klimaat. Het programma zal bestaan uit verschillende tempo’s, waaronder groepstentoonstellingen en solopresentaties van kunstenaars, waarbinnen educatie- en publieksprogramma’s in samenwerking met wetenschappers een integraal onderdeel zullen vormen. Dit jaar staat een grootschalige renovatie van het gebouw en de tentoonstellingsruimtes gepland en zullen we tegelijkertijd werken aan het artistiek-inhoudelijk programma, interne infrastructuur en de financiële bestendiging van de organisatie. Als onderdeel hiervan lanceren we per mei dit jaar een wervingscampagne op Voordekunst.

Bekijk hier de website van radius.

1.3.2021

Live DJ-sets

Op vrijdag 21 mei brengen de winnaars van de FESTABLE S4S DJ CONTEST een aantal live Sets ten gehore vanaf het iconische dak van de Watertoren. Je kunt hier luisteren!